Viorica Rusan ne-a întîmpinat cu ospitalitate în momentul în care i-am păşit pragul restaurantului în care lucrează de mai bine de şapte ani. Ne-a invitat la o măsuţă şi ne-a oferit cîte o felie de tort cu nucă, specialitate pe care vă sfătuiesc să nu întîrziaţi să o degustaţiatunci cînd veţi merge în Sighişoara.
Viorica Rusan ne-a întîmpinat cu ospitalitate în momentul în care i-am păşit pragul restaurantului în care lucrează de mai bine de şapte ani. Ne-a invitat la o măsuţă şi ne-a oferit cîte o felie de tort cu nucă, specialitate pe care vă sfătuiesc să nu întîrziaţi să o degustaţiatunci cînd veţi merge în Sighişoara. Papilele gustative vă vor fi “asaltate” de minunatul “dulce”, care aminteşte de anii de glorie ai cetăţii medievale. Asta însă abia după ce veţi încerca şi celelalte bucate ale casei...
Ce ingredient secret aveţi aici, la Casa cu Cerb? Ni-l divulgaţi, în premieră,pentru… Jurnalul de bucătărie?
Probabil că aţi mai auzit această replică. Unii chiar fac ceea ce spun, alţii nu. Ingredientul meu este sufletul pe care îl pun în ceea ce fac. Şi eu chiar mă ţin de cuvînt! Chit că produsele sînt proaspete şi reţeta este respectată ca la carte, dacă nu pui suflet nu ai făcut nimic.
Ce vă place aici, la Sighişoara?
Nu este ceva să nu îmi placă aici. Eu sînt din Izvorul Mureşului. Dar acum locul meu este aici. Cu mîna pe inimă spun că nu cred că aş putea să trăiesc fără aerul de munte. Mă inspiră atunci cînd gătesc. Apoi, îmi plac oamenii de aici. Locul, în întregul lui…
OspitalitateVorbeaţi de inspiraţie… Ce vă mai inspiră?
Muzica... Îmi place să mă uit la un film bun, mă relaxează, dar muzica mă inspiră. Ascult mai multe genuri muzicale. Îmi place muzica folclorică, dar şi cea clasică. De exemplu, Vivaldi...
Cu ce preparate îi întîmpinaţi pe turiştii străini şi români?
Bine că aţi pomenit de turi