Braşoveanca Cornelia Ghişoi, maestru în artă culinară şi bucătar şef la Aro Palace Braşov, a adus României, după mai bine de 20 de ani, o medalie de aur obţinută în urma concursurilor internaţionale de artă culinară. Ea a condus echipa ţării noastre la Olimpiada culinară „International Kremlin Culinary Cup”, care s-a desfăşurat la Moscova, în perioada 4 - 7 octombrie, şi a reunit 17 echipe de specialişti în gastronomie din Europa şi Asia. Din „naţionala” de bucătari a României au mai făcut parte Cristian Balcu, bucătar-şef la Aro Palace, Ioana Neagoe, cofetar-patiser tot de la Aro Braşov, şi Petronela Ciubotaru, bucătar în Vatra Dornei. Echipa României a impresionat juriul format din specialişti de renume mondial şi membrii ai conducerii WACS (World Association of Chefs Societies), obţinând medalia de argint.
Măiestria bucătarilor români a fost răsplătită şi în cadrul probelor individuale. Cornelia Ghişoi a obţinut trei medalii, una de aur, una de argint şi una de bronz, Cristian Balcu o medalie de argint şi una de bronz, iar Petronela Ciubotaru una de bronz. Succesul braşovencei Cornelia Ghişoi este cu atât mai notabil cu cât a reuşit să aducă o medalie de aur ţării noastre după mai bine de 20 de ani de participare a României la un concurs internaţional de artă culinară. „Noi îi susţinem pe cei peste 70 de specialişti bucătari şi cofetari din restaurantele societăţii în dezvoltarea propriei lor cariere, le acordăm tot sprijinul pentru a participa la concursuri culinare naţionale şi internaţionale, pentru a cunoaşte tendinţele mondiale în arta culinară şi, cel mai important, pentru a le acorda şansa de a prezenta tradiţia gastronomică românească”, a declarat Nicolae Albu, manager general al SC Aro Palace SA Braşov. Braşoveanca Cornelia Ghişoi, maestru în artă culinară şi bucătar şef la Aro Palace Braşov, a adus României, după mai bine de 20 de ani, o medalie d