Argentina este sinonima cu Diego Maradona. La fotbal. In ceea ce priveste bucatele, meniul este foarte variat si asta pentru ca bucataria argentiniana a evoluat diferit fata de gastronomia celorlalte tari din America de Sud. Influenta culinara a italienilor si a spaniolilor s-a imbinat cu cea a bastinasilor, rezultand gusturi si arome noi. Un alt aspect important: Argentina este una dintre cele mai mari tari producatoare de grau, fasole, porumb, carne de vita, lapte si soia, din lume. De aceea, aceste produse se regasesc ca ingrediente in majoritatea preparatelor din aceasta tara. Fripturile din carne de vita sunt intalnite atat in meniurile restaurantelor, cat si in dieta zilnica a localnicilor.
SIMBOLURI. Daca spunem mancare argentiniana spunem: "asado", "dulce de leche", "empanadas" si "yerba mate". Sunt cele patru preparate care se gasesc in toate regiunile tarii si care sunt recunoscute ca fiind preparatele traditionale argentiniene. Insa nu lipsesc pastele sau pizza, care au ajuns aici datorita imigrantilor italieni. Desi "yerba mate" este bautura traditionala a argentinienilor, vinul si berea ii fac concurenta. De asemenea, se mai produc si lichioruri cu tot felul de arome: portocale, oua, cirese, cafea.
EMPANADASEmpanadas INGREDIENTE: un kg faina, un ou, sare, piper, apa, 250 ml "grasa de pella"; umplutura: un kg carne de vita taiata in cuburi de 5 mm grosime, doua cepe mari, maruntite, doua linguri cu boia de ardei, o lingura cu bucati uscate de ardei iute rosu, 500 ml de "grasa de pella", sare, piper. PREPARARE: Intr-un vas, se amesteca faina si sarea. Se pune "grasa de pella", oul, apa si se amesteca bine. Compozitia se scoate pe o suprafata data cu faina si se framanta. Aluatul se lasa 15 minute acoperit cu un servet umezit. Se intinde pana devine subtire si se taie cercuri de 12 cm diametru. Se incalzesc 500 ml de "grasa de pella" intr-un v