Astăzi vă vom vorbi despre bucătării şi inovaţiile aduse în designul acestora, după cum reiese dintr-o recentă sondare a pieţei făcută de NKBA, o reputată asociaţie internaţională care se manifestă pe domeniul amenajărilor.
Astfel, designerii de la NKBA au trecut în revistă principalele tendinţe şi direcţii aduse de colecţiile noi realizate pentru anul 2010 în ceea ce priveşte stilul adoptat, materialele utilizate sau electrocasnicele inovative.
TRADIŢIONALUL ESTE NOUL CONTEMPORAN
Una dintre concluziile desprinse este aceea că bucătăriile în stil tradiţional sunt în continuare plăcute de consumatori. Drept urmare, produsele încadrate în acest stil sunt prezenţe de seamă în colecţiile producătorilor de mobilier, accesorii şi finisaje dedicate acestui spaţiu. Spunem că sunt în continuare în topul preferinţelor, pentru că şi în anul 2009 acest stil a fost unul foarte popular.
Însă acest an aduce o noutate reprezentată de integrarea unor elemente de factură modernă în interiorul compoziţiei bucătăriilor tradiţionale. Pe lângă piesele electronice de ultimă generaţie care-şi găsesc foarte bine locul într-o astfel de bucătărie, aici se vor încorpora şi accesorii din metal sau plastic cu forme geometrice minimaliste. Paleta coloristică este susţinută de tonuri de alb, mixate cu maro, bej, fildeş.
MATERIALE ŞI FINISAJE
Lemnul de cireş este o esenţă de lemn frecvent utilizată în fabricarea corpurilor de bucătărie, urmată îndeaproape de esenţe precum arţarul sau arinul. Culorile lacurilor utilizate pentru protecţia lemnului se înscriu într-o paletă neutră, lăsând la vedere frumuseţea naturală a texturii lemnului. Naturalul este de altfel o tendinţă răspândită atunci când vine vorba despre tot ceea ce ţine de amenajarea casei.
Placările cu plăci din piatră naturală, nefinisată sunt des adoptate ca şi modalităţi