Pâinea comercializată în România este plină de E-uri, susţine Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului.
Medicii nutriţionişti recomandă să mâncăm pâine cu moderaţie, aditivii alimentari putând să provoace probleme cu rinichii sau chiar cancer, transmite Mediafax. ANPC susţine că producătorii de pâine introduc până la 34 de aditivi alimentari, deşi alimentul ar trebuie să conţină doar apă, făină, drojdie şi sare.
Nutriţioniştii spun că pe piaţa românească nu există vreun sortiment de pâine care să nu conţină E-uri. “Un astfel de exemplu este bromatul de potasiu – E 924 – care duce la apariţia senzaţiei de greaţă, vărsături, diaree sau apariţia diverselor dureri, odată ce este ingerat”, a declarat, pentru gandul.info, prof dr Gheorghe Mencinicospchi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
Cisteina, glutationul şi sulfatul de sodiu sunt alte E-uri care se găsesc în alimentul de bază al românilor. “Sulfatul de sodiu – E 514 – afectează vezica biliară, lactatul de calciu – E 327 – prezintă printre efecte adverse stări de hipercalcemie şi insuficienţă renală, acidul fumaric – E 297, acidul acetic – E 260 şi cancerigenul acid citric E 330. În total, într-o pâine regăsim până la 34 de E-uri“, mai spune medicul Mencinicopschi.
Pâinea comercializată în România este plină de E-uri, susţine Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului.
Medicii nutriţionişti recomandă să mâncăm pâine cu moderaţie, aditivii alimentari putând să provoace probleme cu rinichii sau chiar cancer, transmite Mediafax. ANPC susţine că producătorii de pâine introduc până la 34 de aditivi alimentari, deşi alimentul ar trebuie să conţină doar apă, făină, drojdie şi sare.
Nutriţioniştii spun că pe piaţa românească nu există vreun sortiment de pâine care să nu conţină E-uri. “Un astfel de exemplu este bromatul de potasiu – E 924 – care duce la