Savanţii de la John Hopkins Children's Center susţin că au descoperit un tratament la îndemâna oricărui părinte pentru a trata alergiile alimentare ale propriilor copii. Aceştia sunt de părere că în dieta micuţilor ar trebui incluse alimentele la care aceştia sunt alergici, notează Daily Mail.
Pentru a evita apariţia unor complicaţii, cercetătorii recomandă administrarea în doze mici a alimentelor la care sunt alergici. Astfel, dacă micuţul este alergic la ouă, este indicat ca din când în când să i se dea şi puţină omletă, paste şi chiar prăjituri care conţin ouă.
Adoptând această tehnică, savanţii sunt de părere că organismul copilului va învăţa să tolereze alimentele la care este alergic. La început se vor da doze mici, pentru ca mai apoi să se ajungă la porţii întregi. Totul trebuie luat treptat, iar în cazul în care alergia persistă tratamentul trebuie întrerupt, deoarece riscul apariţiei unui şoc anafilactic este destul de crescut, avertizează specialiştii.
Pentru ca lucrurile să nu scape de sub control, specialiştii recomandă ca acest tratament să fie urmat sub stricta supraveghere unui specialist.
În cadrul studiului, publicat în revista de specialitate „The New England Journal of Medicine, oamenii de ştiinţă au monitorizat un grup copii alergici la ouă, care au fost trataţi după metoda descrisă mai sus. După perioada de monitorizare, dintr-un total de 40 de micuţi, doar cinci nu s-au putut trata de acest tip de alergie.
Datele statistice arată că alergiile alimentare sunt mai des întâlnite în rândul copiilor, decât al adulţilor. Astfel, această afecţiune este întâlnită într-un procent cuprins între 6% şi 8% în rândul copiilor, şi de doar 2% în rândul adulţilor.
Laptele de vacă, ouăle, arahidele şi peştele sunt principalele alimente răspunzătoare pentru apariţia alergiilor. În cazul persoanelor alergice, la contactul c