Anumite legume şi fructe zemoase hidratează organismul de două ori mai eficient decât un pahar cu apă, fiind şi o gustare revigorantă pe timpul verii. Pepenele verde, piersicile, castraveţii, roşiile şi dovleceii se află în topul fructelor şi legumelor recomandate, deoarece sunt bogate în apă, dar şi în vitamine, substanţe minerale şi zaharuri. Anumite legume şi fructe zemoase hidratează organismul de două ori mai eficient decât un pahar cu apă, fiind şi o gustare revigorantă pe timpul verii. Pepenele verde, piersicile, castraveţii, roşiile şi dovleceii se află în topul fructelor şi legumelor recomandate, deoarece sunt bogate în apă, dar şi în vitamine, substanţe minerale şi zaharuri.
Este recunoscut de mult timp pentru proprietăţile sale hidratante date de conţinutul ridicat de apă, de 93-95%. Este excelent şi în curele de slăbire datorită aportului scăzut de calorii. De asemenea, pepenele reglează şi tranzitul intestinal.
Îţi potolesc setea, detoxifică organismul şi hidratează pielea. În plus, datorită conţinutului ridicat de potasiu, roşiile întăresc sistemul imunitar al organismului, protejează inima, previn anumite tipuri de cancer, menţin sănătatea oaselor, combat diabetul zaharat şi obezitatea.
Au extrem de puţine calorii şi apă în proporţie de 95%, proprietăţi care îi recomandă pentru hidratarea şi răcorirea organismului pe timpul verii.
Deoarece conţin apă în proporţie de 80%, piersicile au un puternic efect de hidratare a corpului, fiind excelente şi în curele de slăbire datorită aportului scăzut de calorii. Ele sunt recomandate în tratarea unor afecţiuni precum anemia, gastrita sau hipertensiunea.
Aromate şi zemoase, perele au numeroase proprietăţi: nutritive, laxative, diuretice, remineralizante etc.
Deoarece, conţin extrem de multă apă, aceştia oferă o hidratare optimă pe perioada verii. Sucul de dovlecei reglează tranzitul