• Cheia succesului pentru afacerile liliputane: un spatiu mic care necesita costuri minime de intretinere, un loc aglomerat, frecventat de studenti, si viteza maxima la servire
Afacerile mici, cu investitii reduse si dispuse pe suprafete de numai cativa metri patrati, infrunta criza econonomica din vadurile aglomerate. Micii investitori vand de toate si strang cate 10 - 20 bani, in fiecare minut, de la clientii care le trec prin fata.
In Copou, langa Corpul G al Universitatii Al. I. Cuza, se afla Teo's Caffe, o cafenea deschisa acum trei luni de Adrian Macovei. Clientii, in special studentii, stau la coada pentru a servi cafea, ceai sau ciocolata calda la pahar. Produsele dispun de o ambalare personalizata, paharele de carton fiind acoperite cu capace de plastic. Clientii pot alege cafea cu diverse arome, de ciocolata, caramel, alune, vanilie, scortisoara si menta. "Am deschis aceasta afacere acum trei luni, dar nu pot spune ca suntem afectati de criza. Sunt de parere ca oamenii sunt atrasi de cafeaua buna la un pret acceptabil", a spus Adrian Macovei, proprietarul buticului.
Si simigeriile infrunta criza, cheia succesului find preturile mici si numarul mare de clienti. Pretul accesibil, varietatea de produse si viteza de servire reprezinta principalele avantaje ale acestui tip de afacere. De la simigeriile din oras se pot cumpara covrigi cu mac, cu susan, cu nuci, covrigi cu ciocolata, cu mere si multe alte sortimente. Pe langa covrigi, simigeriile ofera Sana si lapte batut.
• Cheia succesului pentru afacerile liliputane: un spatiu mic care necesita costuri minime de intretinere, un loc aglomerat, frecventat de studenti, si viteza maxima la servire
Afacerile mici, cu investitii reduse si dispuse pe suprafete de numai cativa metri patrati, infrunta criza econonomica din vadurile aglomerate. Micii investitori vand de toa