Demersurile familiei Florea au fost începute acum trei ani, iar producţia din 2013 e prima care se vinde sub eticheta „bio”, recunoscută naţional şi internaţional
Foto: „PRODUCI PUŢIN ŞI SĂNĂTOS”, aceasta este deviza familiei Dan şi Nicoleta Florea
Dulceaţa de trandafiri „Aspazia” de la Ucea de Sus este de acum certificată ecologic. Producătorii locali, soţii Dan şi Nicoleta Florea, au reuşit să parcurgă şi să îndeplinească toate cerinţele legale pentru a putea afişa pe produsele lor eticheta „bio”. În marile lanţuri de magazine, dulceaţa şi siropul de trandafiri „Aspazia” se pot găsi numai la raioanele cu produse bio care sunt la mare căutare printre consumatori. Au fost 3 ani de muncă şi perseverenţă, după care cei doi şi-au văzut visul împlinit. De acum sunt producători bio recunoscuţi la nivel naţional şi internaţional.
„În acest an am obţinut certificatul bio pentru produsele noastre. La sfârşitul lunii mai, am reuşit să facem primul lot de dulceaţă şi sirop bio cu care ne-am prezentat la evenimentul de la Bucureşti. Noi am fost singurii producătorii din Ţara Făgăraşului cu produse bio, însă alături de noi au fost alţi producători din ţară cu produse din carne, lactate, pălincă, miere de albine, toate produsele fiind bio” a mai spus Dan Florea. În 2011, tânărul ucean s-a înscris în registrul agricultorilor ecologici şi acum a fost acreditat de către Ministrul Agriculturii după trei ani în care s-a aflat în perioada de conversie.
Cel mai nou produs: dulceaţa
şi siropul pentru diabetici
Afacerea familiei Florea a început cu 1.200 de butuci de trandafiri (două soiuri de trandafiri) pe care i-a plantat în 2009 pe o suprafaţă de 2000 de mp de teren amplasat la ieşire din satul Ucea spre localitatea Arpaşul de Sus. Soţii Florea au ajuns renumiţi în ţară şi în străinătate prin dulceaţa de trandafiri după