•Masa de Paste costa cel putin 1,5 milioane de lei
Anul acesta, de Paste, iesenii vor scoate mai multi bani din buzunar, luand in considerare si scumpirile din ultima vreme. Avand in vedere preturile actuale, care sunt in continua crestere, o familie de patru persoane va cheltui cu pregatirile de Paste cel putin 1.500.000 de lei, doar pentru a-si asigura strictul necesar pentru masa traditionala de sarbatori. Aceasta fara a mai lua in considerare si micile cadouri oferite celor dragi. Cine prefera sa cumpere cozonacul, acesta poate fi gasit in magazine la preturi cuprinse intre 31.500 de lei si 65.000 de lei, in functie de gramaj si firma producatoare. Pe gospodinele care doresc sa prepare cozonacul si pasca acasa, le informam ca un kilogram de faina costa 11.500 lei, un litru de lapte - 10.000 lei, iar kilogramul de zahar - 15.000 lei. Celelalte ingrediente, cum ar fi stafidele, costa 5.000 de lei suta de grame, un kilogram de rahat - 20.000 de lei, iar smantana 37.000 de lei kilogramul. Un pachet de unt are un pret cuprins intre 16.000 lei si 21.000 lei, iar branza de vaci pentru pasca se poate cumpara cu 35.000 lei kilogramul. Pentru friptura traditionala de miel, specifica sarbatorilor de Paste, iesenii vor plati in jur de 80.000 de lei kilogramul. Alte preturi la carne sunt cuprinse intre 84.000 de lei kilogramul la carnea de pui si 150.000 de lei kilogramul pentru muschiul de porc. Carnea de vitel cu os, cal.I, costa aproximativ 65.000 de lei kilogramul, iar ficatul de porc folosit la prepararea drobului se poate cumpara cu 60.000 de lei kilogramul. Anul acesta, credinciosii vor vopsi mai putine oua datorita pretului ridicat al acestora, care in prezent a ajuns la 2.000 de lei bucata. Vopseaua de oua costa intre 15.000 de lei si 30.000 de lei pachetul.
"Iepuras" costisitor
In ceea ce priveste cadourile, se pare ca i