Iata cele mai bune surse de proteine vegetale. Hrana ta se bazeaza mult pe vegetale si ti-e teama de carenta de proteine? Iata ce trebuie sa mananci pentru ca organismul sa nu simta lipsa carnii. Soia este alimentul adorat de vegetarieni pentru ca este foarte bogat in proteine. Puteti consuma lapte de soia, pasta de soia si tofu. Soia reduce colesterolul si scade riscul aparitiei unei boli cardiace, reprezentand totodata o sursa importanta de proteine, fibre, vitamine din complexul B si acizi grasi de tip omega 3, informeaza Click.
Efectul revigorant al cafelei ar putea fi doar in mintea noastra. Cercetatorii au ales numai persoane intre 18 si 47 de ani, care s-au declarat a fi consumatori zilnici de cafea. Cei 88 de voluntari au fost impartiti in doua grupe. Una dintre gupe a primit cafea normala si a fost facuta sa creada ca este fara cofeina, iar cealalta grupa a primit decafeinizata si i s-a spus ca este cafea normala. In urma testelor s-a observat hiperactivitate in tabara celor care au baut cafea decofeinizata, fapt ce a condus la concluzia studiului, scrie Cancan.
Cinci legume care previn aciditatea gastrica. Daca te confrunti cu o senzatie dureroasa de apasare in stomac, asociata cu arsuri, greturi si cu regurgitari inseamna ca te pandeste o boala de stomac. Cu aceste simptome debuteaza afectiunile la nivel digestiv: balonarile, aciditatea gastrica, gastrita, ulcerul stomacal si duodenal. "Prezenta acidului clorhidric in stomac este necesara. Dar stresul, consumul de alcool si fumatul determina mucoasa stomacului sa secrete un surplus de acid clorhidric. Atunci cand sucul digestiv are o aciditate peste limita normala (1,5-1,8 la 1/l de lichid ingerat) devine agresiv si provoaca arsuri sau sangerari ale mucoasei", precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in fitoterapie si nutritie, relateaza Click.
De ce sunt t