Bolnavii de TBC mananca numai pulpe de pui
•Acestia nu au mai avut pe masa carne de porc si de vita
Pentru ca furnizorii nu mai accepta sa furnizeze alimente pe datorie, la Spitalul de Pneumologie din Iasi, din meniul bolnavilor spitalizati lipseste de un an carnea de porc si de vita. "Furnizorii de alimente nu mai sunt dispusi sa ne dea pe datorie. Nu avem cu ce cumpara carne de porc si de vita pentru ca este foarte scumpa, de aceea, pe masa celor spitalizati aceste produse nu au mai ajuns de un an. Singura noastra salvare este carnea de pui, care este mai ieftina. Periodic, cu banii pe care reusim sa-i adunam din veniturile proprii, mergem cu cate trei milioane lei la Metro, sa cumparam pulpe de pui. Astfel, putem asigura macar o parte din alimentatia necesara pacientilor cu regim alimentar", a spus Mihai Panaite, contabilul sef al Spitalului de Pneumologie.
Din 460 de bolnavi internati, aproape 100 sunt la regim alimentar. Cu trei milioane lei pot fi cumparate aproximativ 40 kilograme de pulpe de pui. Cantitatea de carne ar fi suficienta daca s-ar reusi achizitionarea acesteia in fiecare zi, dar sunt situatii in care cele trei milioane lei sunt cu greu stranse, numai din resurse proprii, chiar intr-o saptamana. "Datoriile spitalului nostru catre furnizori sunt de sute de milioane de lei. Numai catre un furnizor de legume si fructe datoria noastra a ajuns la suma de un miliard de lei", a spus prof. dr. Traian Mihaescu, directorul Spitalului de Pneumologie.
Catalina DARABANA
Bolnavii de TBC mananca numai pulpe de pui
•Acestia nu au mai avut pe masa carne de porc si de vita
Pentru ca furnizorii nu mai accepta sa furnizeze alimente pe datorie, la Spitalul de Pneumologie din Iasi, din meniul bolnavilor spitalizati lipseste de un an carnea de porc si de vita. "Furnizorii de alimente nu mai sun