CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M
Nutrienţii biologic activi sunt distruşi
Dintr-o serie de 15 ingrediente, usturoiul ocupă ca pondere locul 9. In acest caz, denumirea produsului ar trebui să fie mai degrabă pastă de ulei.
CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M
Nutrienţii biologic activi sunt distruşi
Dintr-o serie de 15 ingrediente, usturoiul ocupă ca pondere locul 9. In acest caz, denumirea produsului ar trebui să fie mai degrabă pastă de ulei.
Pasta de usturoi Spring este un produs pasteurizat, care are in compoziţie foarte puţin usturoi şi multe E-uri dăunătoare. De pe etichetă citim: "Ulei de floarea-soarelui, apă, oţet alimentar, sirop de glucoză-fructoză, zahăr, amidon din porumb, sare iodată, proteină din lapte, usturoi 2%, stabilizator: gumă guar E 412, gumă xanthan E 415, conservant: sorbat de potasiu E 202, arome alimentare, antioxidant: BHA E 320".
ANALIZÃ.... Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi descrie produsul analizat: "Un sos pe bază de ulei de floarea-soarelui şi glucide rapide (sirop de glucoză-fructoză, zahăr) şi lente (amidon din porumb) cu urme de usturoi 2%, substanţe de ingroşare şi stabilizare (gume guar E 412 şi xanthan E 415), conservanţi antioxidanţi (E 202, E 320)". Producătorul insă ne linişteşte, spunăndu-ne că pasta a fost "tratată special ca la sfărşitul mesei să nu aveţi surpriza unui miros persistent şi avănd o aromă deosebită". Avănd in vedere că uleiul este componenta majoră a produsului, cred că putem sta liniştiţi ştiind că gustul acestuia nu ne va rămăne după masă. Â
Din punct de vedere al profilului nutriţional, produsul este dezechilibrat, avănd un exces de lipide şi zaharuri, combinaţie in sine nesănătoasă. Pe de altă parte, cantitatea extrem de mică de usturoi nu poate imprima calităţile sanogene ale acestuia. Acestea se manifestă numai atunci