Bărbaţii care obişnuiesc să mănânce prăjeli mai mult de o dată pe săptămână prezintă un risc crescut de a se confrunta cu cancer de prostată. Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de ştiinţă de la Centrul de Cercetare Oncologică Fred Hutchinson, din Seattle, SUA.
Specialiştii au constatat că predispoziţia la cancer de prostată creşte cu o treime în cazul bărbaţilor care mănâncă mai mult de o dată pe săptămână prăjeli, notează Daily Mail.
Printre alimentele care predispun la această afecţiune se numără chips-urile, cartofii prăjiţi, puiul prăjit în ulei, gogoşile, dar şi crochetele de peşte. Chiar dacă studiile precedente au arătat că există o legătură între alimentaţie şi predispoziţia la cancer de prostată, această cercetare arată că prăjelile au cel mai mare impact asupra organismului.
Rezultatele, publicate recent în jurnalul „The Prostate”, arată că bărbaţii care obişnuiesc să mănânce des alimentele menţionate mai sus prezintă un risc cuprinsă între 30% şi 37% mai mare de a suferi de cancer de prostată.
Statisticile, citate de cotidianul britanic, arată că aproape 40.000 de cazuri noi de acest tip de cancer sunt diagnosticate anual, numai în Marea Britanie, iar 10.000 de bărbaţi mor din această cauză. Astfel, potrivit estimărilor, cancerul de prostată ucide un bărbat pe oră numai în Regatul Unit.
Daily Mail mai scrie că incidenţa aceste boli este tot mai întâlnită în rândul persoanelor trecute de vârsta de 50 de ani. De asemenea, printre factorii care predispun la această afecţiune se numără şi factorul genetic.
Cercetătorii atrag atenţia că dieta joacă un rol destul de important în apariţia cancerului, înclusiv a celui de prostată.
Bărbaţii care obişnuiesc să mănânce prăjeli mai mult de o dată pe săptămână prezintă un risc crescut de a se confrunta cu cancer de prostată. Aceasta este concluzia la care au