Update 11.26 - Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, este sceptic în ce priveşte modul în care se spune că ar fi fost vândul curcanul de la noi în Germania şi cere demisia şefului ANSVSA.
"Carne de curcan prăjită, exportată... Eu n-am mai auzit până acum să exportăm carne în forma asta, dar o fi, nu exclud aşa ceva. (...) Nu sunt mulţi producători de carne de curcan în România", a declarat Dragoş Frumos, miercuri, la Antena 3.
Având în vedere scandalul alimentar în care ţara noastră a fost implicată în ultima perioadă şi poziţia ANSVSA, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară a cerut demisia şefului autorităţii.
"S-a declanşat o isterie naţională. Cer prim-ministrului ca acest preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor să fie schimbat, să fie demis cât mai repede, că avem nevoie de linişte", a adăugat Frumosu.
Update 11.13 - Carnea de curcan toxică a fost vândută şi în Austria, şi Marea Britanie.
___________________________________
O nouă alertă de mâncare toxică în România. Cea mai recentă informaţie vine din Germania, care a anuţat prin Sistemul Rapid de Alertă, că inspectorii sanitar veterinari au descoperit piept de curcan prăjit, provenit din România, şi care ar fi infestat cu reziduuri de medicamente de tip veterinar.
Preşedintele ANVSA, Mihai Ţurcanu spune că nu are habar de aceste alerte.
Potrivit alertei, carnea de curcan ar avea un nivel ridicat de enrofloxacină - reziduuri de medicamente de tip veterinar.
Update 11.26 - Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, este sceptic în ce priveşte modul în care se spune că ar fi fost vândul curcanul de la noi