Rulada de oua cu legume -4 oua,
-300 g franzela curatata de coaja,
-150 g untura sau margarina,
-1 lingura ceapa tocata marunt,
-2 linguri faina,
-sare,
-1 lingura patrunjel verde taiat marunt.
Franzela taiata in bucati marunte se moaie in lapte, apoi se stoarce si se sfarama bine cu lingura de lemn, adaugand ceapa inabusita in putina grasime. Se pregateste o papara din 3 oua, 1 lingura faina, 30 g untura, sare. Papara se taie in bucati foarte marunte, apoi i se mai adauga 1 ou crud, patrunjel verde, franzela sfaramata, sarea necesara si se amesteca toate foarte bine.
Acest amestec se aseaza pe o plansa foarte bine infainata, si se intinde o foaie cu grosimea de 1 cm. Cu ajutorul unei forme rotunde de metal sau cu un pahar de apa, se taie bucati rotunde, care se prajesc pe amandoua partile in grasimea bine incinsa. Dupa prajire se servesc imediat, simplu sau asociate cu diferite soteuri de legume.
Rulada de oua cu legume -4 oua,
-300 g franzela curatata de coaja,
-150 g untura sau margarina,
-1 lingura ceapa tocata marunt,
-2 linguri faina,
-sare,
-1 lingura patrunjel verde taiat marunt.
Franzela taiata in bucati marunte se moaie in lapte, apoi se stoarce si se sfarama bine cu lingura de lemn, adaugand ceapa inabusita in putina grasime. Se pregateste o papara din 3 oua, 1 lingura faina, 30 g untura, sare. Papara se taie in bucati foarte marunte, apoi i se mai adauga 1 ou crud, patrunjel verde, franzela sfaramata, sarea necesara si se amesteca toate foarte bine.
Acest amestec se aseaza pe o plansa foarte bine infainata, si se intinde o foaie cu grosimea de 1 cm. Cu ajutorul unei forme rotunde de metal sau cu un pahar de apa, se taie bucati rotunde, care se prajesc pe amandoua partile in grasimea bine incinsa. Dupa prajire se servesc ime