De ce sa fie destul ca te crezi prea bun, cand, cu un dram de noroc, nitel feng-shui si putin papagal, poti sa ai lumea la picioare? Pe partia maiestuoasa a nimicurilor gratioase pe care televiziunile le intretin si le gonfleaza aproape zilnic spre a le vinde cetatenilor pe post de noutati si-au facut aparitia specii noi de creaturi mondene ale caror existente anima pasiunile talazuitoare ale maselor: bucatarul, croitorul, decoratorul, modista, pantofarul, textilista, zugravul s.a.m.d. Aceste nobile fiinte au ajuns sa ingroase randurile pleiadei de vedete mari, mijlocii si mici, care locuiesc deja in spatiul stramt si suprapopulat al celebritatii (afaceristi, analisti, baroni locali, cantautori, consultanti cu spectru larg de competente, cosmetologi, creatori de toate soiurile, paparude, frizeri, fitologi, lautari, infractori, moguli, prezentatori si moderatori de toate felurile, pupeze, sportivi sau tacaniti cu priza la multime). Se vede ca meseriasii de varf ai natiunii au prins, in cele din urma, gustul si secretul gloriei. Nu conteaza ce meserie ai, ci cat de stralucitoare iti este aura in ochii marelui public. De ce sa fie destul ca te crezi prea bun, cand, cu un dram de noroc, nitel feng-shui si putin papagal, poti sa ai lumea la picioare? Pentru orice nou venit in show-biz, saltul de la conditia anodina de uvrier la statutul glamuros de vip cu acoperire regionala, nationala sau internationala presupune un set minimal de transformari care, cu voia dumneavoastra, pot fi trecute in revista. Primul pas pentru care trebuie sa il faca micul intreprinzator insetat de faima este sa-si largeasca sfera de preocupari, sa capete, cum s-ar spune, blazonul de homo enciclopedicus. Geaba esti un bun frizer, daca nu stii o iota de climatologie. E important pentru clienti si pentru fani sa stie ca, iarna, parul nu-i ca vara. Macheuza tot macheuza ramane daca se obstineaza sa nu