Pentru a slăbi natural, este nevoie de "mici" schimbări pe termen lung: mese pe îndelete, mai mult somn, mai puţin alcool, dar mai mult ceai verde şi mic dejun fără mezeluri. Sursa: SHUTTERSTOCK
Foarte multe persoane îşi supun stomacul la "cazne" şi îşi dau psihicul peste cap doar pentru a scăpa de câteva kilograme. Ceea ce le scapă este faptul că trebuie doar să-şi revizuiască obiceiurile zilnice. De exemplu, să rezerve suficient timp mesei, să doarmă mai mult, "să taie" din alcool şi mezeluri şi să reinventeze mâncărurile "interzise".
"Slow eating"
Opriţi ceasul timp de 20 de minute, savuraţi orice înghiţitură şi concentraţi-vă exclusiv asupra mesei, după modelul "slow eating". Mesele în tihnă stimuleză activitatea hormonală care reglează apetitul. Graba blochează semnalele pe care le transmite creierul şi ajungem să mâncăm mai mult.
Mai multe ore de somn, mai puţine kilograme
O oră în plus de somn pe noapte poate ajuta o personă să slăbească până la 7 kilograme într- un an, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Michigan. "Mai puţin de 4-5 ore de somn pe noapte înseamnă un risc mai mare de depresii, când, oricum, apetitul este stimulat", avertizează nutriţionistul Corina Zugravu.
Supă înainte de "felul doi"
Supa sau ciorba de legume la începutul mesei "umple" repede stomacul şi reduce apetitul. Atenţie însă la supele-cremă, foarte bogate în calorii şi grăsimi. "Se ştie că ciorba la români era iute, acră, tocmai pentru a stimula pofta de mâncare. Ei bine, noi nu mai avem astăzi nevoie de stimularea poftei de mâncare şi nici nu mai muncim la câmp. Atât timp cât ciorba nu este foarte grasă, aşa cum se face la români, şi conţine foarte multe legume şi carne slabă, este o variantă sănătoasă", este sfatul nutriţionistului.
"Micul dejun englezesc", interzis
Mic