În 1989, profesoara de limba română Georgeta Vasile s-a hotărât să scrie din cărţile de bucate, pe care le-a adunat de-a lungul timpului, doar reţete accesibile, ale căror ingrediente să le găsească sigur pe piaţă.
Astfel a luat naştere caietul "Reţete posibile", pe care gospodina îl mai are şi astăzi. Nu îl mai deschide prea des, pentru că astăzi găseşte toate ingredientele, "la care în '89 poate doar visam", dar se gândeşte să scrie un caiet de "Reţete de criză", cu ingrediente pe care să şi le permită din modestul salariu de dascăl.
Din cărţile de bucate pe care le avea în bibliotecă, cum ar fi: "Condimente şi sosuri dietetice", "Preparate din carne de pasăre", "Dulciuri de casă", "Prăjituri cu fructe", "Sfaturi pentru tinerele gospodine" sau "Din bucătăria tradiţională ţărănească", Georgeta Vasile a selectat doar reţete cărora "puteam să le dau viaţă", cum spune gospodina.
Pe principiul cărţilor de bucate în care găseşti toate categoriile de preparate, în caietul ei vom găsi capitolele: gustări reci, gustări calde, ciorbe şi supe, omlete şi sufleuri, preparate din peşte, preparate din carne de pasăre, preparate din carne de vită, preparate din carne de porc, preparate din carne de berbec, preparate din paste făinoase şi legume, salate pentru garnituri, sosuri, dulciuri, blaturi şi aluaturi.
Am remarcat că din cuprinsul caietului lipsesc preparatele din carne de vânat, dar Georgeta mi-a explicat: "Carne de vânat se găsea foarte greu, aproape deloc, aşa că era inutil să scriu astfel de reţete, dacă oricum nu reuşeam să le prepar". Cele mai multe reţete sunt în capitolul de preparate din paste făinoase şi legume, semn că acestea se găseau din plin.
Deşi Gabriela e din Bucureşti, ea nu are preferinţă pentru mâncăruri doar dintr-o anumită zonă, astfel încât reţetele adunate de ea sunt