Doua firme de prelucrare a carnii au fost amendate cu cate o mie de lei de Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Suceava, dupa ce in compozitia pastei de mici pe care o comercializeaza a fost depistata carne de cal, informeaza Mediafax.
Directorul coordonator al DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, a declarat, luni, ca a dispus verificarea tuturor agentilor economici care produc, depoziteaza distribuie si valorifica pasta de mici si carne tocata, in vederea depistarii in compozitie a carnii de cal.
El a mentionat ca din 21 de probe examinate in doua a fost gasita carne de cal.
Dulgheru a spus ca in aceste cazuri carnea a fost confiscata, iar agentii economici respectivi, unul din Botosani si celalalt din comuna suceveana Liteni, au fost amendati cu cate o mie de lei fiecare.
Doua firme de prelucrare a carnii au fost amendate cu cate o mie de lei de Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Suceava, dupa ce in compozitia pastei de mici pe care o comercializeaza a fost depistata carne de cal, informeaza Mediafax.
Directorul coordonator al DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, a declarat, luni, ca a dispus verificarea tuturor agentilor economici care produc, depoziteaza distribuie si valorifica pasta de mici si carne tocata, in vederea depistarii in compozitie a carnii de cal.
El a mentionat ca din 21 de probe examinate in doua a fost gasita carne de cal.
Dulgheru a spus ca in aceste cazuri carnea a fost confiscata, iar agentii economici respectivi, unul din Botosani si celalalt din comuna suceveana Liteni, au fost amendati cu cate o mie de lei fiecare.