Înainte de Revoluţie, cofetăriile mureşene erau extrem de frecventate de către toate categoriile de vârstă, fiind locul perfect pentru o ieşire în oraş, la o amandină sau o savarină. Gusturile şi clienţii s-au schimbat considerabil, astfel încât acum majoritatea doritorilor de un strop de dulce merg la cofetărie pentru a comanda la pachet prăjituri cu nume care mai de care mai exotice.
Imola are 22 de ani şi ştie cel mai bine care prăjituri sunt în top în vara aceasta. "Cu fructe şi frişcă, dar este căutată şi îngheţata, foarte-foarte multă", zâmbeşte ea. Recunoaşte că ofertă de vară este într-adevăr diferită de oricare alt anotimp, în mare parte datorită fructelor, care sunt primele pe listă. Prăjitura exotică, laleaua şi, surpiză, Petre Roman. "Da, este încă în top", spune cu un zâmbet complice Imola. La pachet merg feliile de tort, dar şi eternul Diplomat. Fata zâmbeşte cald şi te îmbie la dulce. Şi ce este o vară fără prăjituri?
Fiecare are preferinţă, fiecare are o pasiune, fiacare face un lucru de plăcere şi te poate convnge, în câteva cuvinte să îi împărtăşeşti pasiunea. Fiecare este mureşean Zi de Zi. Aşteptăm scrisorile dumneavoastră, mureşeni obişnuiţi, care nu aţi renunţat la vise şi pasiuni, pe adresa Strada Călăraşilor nr. 12 sau la adresa corina@zi-de-zi.ro.
Corina ALBOTA
Înainte de Revoluţie, cofetăriile mureşene erau extrem de frecventate de către toate categoriile de vârstă, fiind locul perfect pentru o ieşire în oraş, la o amandină sau o savarină. Gusturile şi clienţii s-au schimbat considerabil, astfel încât acum majoritatea doritorilor de un strop de dulce merg la cofetărie pentru a comanda la pachet prăjituri cu nume care mai de care mai exotice.
Imola are 22 de ani şi ştie cel mai bine care prăjituri sunt în top în vara aceasta. "Cu fructe şi frişcă, dar este căutată şi îngheţata, foarte-foarte multă", zâmbeşte e