Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare Arad spun că în scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada sărbătorilor pascale, se vor întreprinde măsuri suplimentare concentrate asupra modului în care se produce, depozitează, transportă şi valorifică carnea de miel, ouă şi alte produse sau alimente de origine animal.
De asemenea, este vorba şi despre alimentele de origine nonanimală consumate cu ocazia sărbătorilor pascale.
„Medicii veterinari din cadrul circumscripţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi circumscripţiilor sanitare veterinare zonale, în perioada premergătoare sărbătorilor Pascale, vor verifica modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare din toate târgurile de animale, pieţele agro-alimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, valorificare şi de alimentaţie publică şi va sancţionată orice încălcare a prevederilor legislaţiei sanitare veterinare în vigoare”, spune Gheorghe Ban, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Arad.
Pentru comercializarea cărnii de miel vor fi autorizate trei zone în municipiu: Hala agroalimentară din Piaţa Mihai Viteazu, Hala agroalimentara din Piaţa Catedralei şi Hala agroalimentară Piaţa Fortuna.
De asemenea, există solicitări pentru sacrificarea mieilor în următoarele locaţii: Macea–Combinatul agroindustrial Curtici, Arad-incinta pieţii Obor, Str. Pădurii – comercializarea mieilor vii şi sacrificare, Mişca nr. 307-S.C. Caia Univers S.R.L., Mişca Complex zootehnic, F.N. – S.C. Flavimar S.RL, Hălmagiu, Str. Crişan nr. 10- A.F. Dorigel, Şiclău nr. 88-A.F. Păstorul, Caporal Alexa nr. 237 – A.F. Andreea Elena Ghiţă.