Joseph Hadad deţine secretele a peste 2.000 de reţete culinare, iar bucătăria este locul în care el îmbină cu talent o lume de arome şi culori. Joseph Hadad deţine secretele a peste 2.000 de reţete culinare, iar bucătăria este locul în care el îmbină cu talent o lume de arome şi culori.
Aţi creat mîncăruri pentru unii dintre cei mai importanţi oameni ai planetei. Ne puteţi dezvălui cîteva dintre preferinţele lor culinare? În general, oamenii de stat nu consumă orice, mîncarea este neapărat gătită la abur. Preferă peştele fiert, fructele şi salatele. Micul dejun este compus doar din cîteva preparate, la fel şi prînzul, iar cina nu o servesc după ora 20:00.
Între 20 şi 27 aprilie a fost Paştele evreiesc. Care sînt bucatele tradiţionale pentru această sărbătoare? Există cumva deosebiri între reţetele de Paşte ale celor două rituri: sefard şi aşchenaz? Da, evreii de rit sefard mănîncă miel gătit cu fructe uscate, cartofi fierţi, spanac, iar cei de rit aşchenaz consumă orez, carne de pui şi de vită şi fructe uscate. În cele opt zile cît ţine Paştele, nu se mănîncă pîine şi paste, în general nimic ce conţine făină.
Ce ne puteţi spune despre viitorul bucătăriei româneşti? Există printre elevii dvs. tineri capabili să abordeze bucătăria ca pe o artă? Colaborez cu diferite şcoli de bucătărie, care îmi trimit elevi în practică. Sînt tineri dornici să înveţe, au imaginaţie şi sînt creativi, dar din 15-20 de elevi, cît am într-o grupă, doar unul sau doi sînt cu adevărat talentaţi. Eu zic că, în general, această artă este pe mîini bune.
Tajin mugrabi
Miel cu fructe uscate – ritul sefard – Maroc
Ingrediente: 4 bucăţi de cotlet de miel, 60 g fructe uscate (prune, smochine, caise etc.), un baton de scorţişoară, puţin şofran, o lingură de zahăr caramel, o ceapă şi jumătate, sare, piper negru, a