Despre ceea ce se întâmplă de 10 luni la Sighişoara, în cadrul proiectului "Curcubeu", cofinanţat de Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane, "Investeşte în Oameni!", 2007-2013, Volker Reiter, iniţiatorul cursurilor, ne-a declarat: "Curcubeu reprezintă un exemplu că Europa începe să devină o realitate şi în spaţiul românesc. Munca este un privilegiu la care fiecare trebuie să aibă acces. Aceasta reprezintă mentalitatea şi idealul Uniunii Europene".
Asta este ceea ce se doreşte pentru cei 20 de tineri integraţi în program: să fie pregătiţi profesional pentru a avea acces la un loc de muncă.
CURSURI VIP
Pentru a doua oară, tinerii cursanţi au avut drept maestru una dintre personalităţile gastronomiei din România.
După Gheorghe Vătafu, fondatorul "noii bucătării româneşti" şi fost bucătar-şef, vreme de 35 de ani, la Intercontinental, în Bucureşti, la Sighişoara a ajuns reprezentantul tinerei generaţii de gastronomi români, cel mai tânăr profesionist român care a obţinut titlul de maestru al artei culinare, la numai 27 de ani, Silvian Scornea (membru în echipa olimpică a României, cu care a obţinut şi o medalie, "chef" la restaurantul bucureştean La Mircea Măcelarul şi director în cadrul Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism-ANBCT, Regiunea Muntenia).
"Am ales pentru aceste cursuri VIP profesionişti care nu doar să-i înveţe ceva deosebit în ceea ce priveşte meseria de bucătar, ci şi oameni al căror destin poate să constituie, pentru aceşti tineri, un exemplu de viaţă", a precizat coordonatorul cursurilor VIP, Simona Lazăr, editor al Jurnalului de bucătărie, referindu-se la faptul că Silvian Scornea a ales să practice această meserie încă din adolescenţă, construindu-şi cu multă muncă şi pasiune o carieră exemplară.
DOUĂ REŢETE @N_P