Studiul China este una din cele mai citite si controversate carti de nutritie de pana acum. Este scrisa de T. Colin Campbell, un biochimist american, specializat pe efectele nutritiei asupra sanatatii, informeaza Realitatea.net. Sursa imagine: foodstory.ro
Studiul China a starnit numeroase controverse in intreaga lume, iar asta pentru ca a plasat alimente pe care majoritatea oamenilor le consuma zilnic in categoria "cancerigene" si "periculoase". Este vorba aici de carnea cea de toate zilele si de lapte, alimente la care multe persoane nici nu concep sa renunte vreodata, scrie foodstory.ro.
Cartea se bazeaza pe mai multe studii facute de guvernul chinez pe mai bine de 80 milioane de oameni din China si analizeaza legaturile dintre alimente si boli, in special cancer.
Cu cat dieta ta e compusa din mancaruri de origine vegetala, cu atat vei fi mai sanatos. Consumul de produse de origine animala (carne, oua, lactate) este relationat cu aparitia bolilor degenerative.
Laptele favorizeaza dezvoltarea cancerului. Cercetatorii au observat o legatura intre acestea si, dupa cum sustin ei, poti stopa inmultirea celulelor cancerigene prin micsorarea dozelor de cazeina, proteina principala din laptele de vaca.
Alimentatia saraca este mai periculoasa decat produsele cancerigene. Chiar daca eviti produsele din supermarketuri cu multe E-uri, poti fi mai expus in fata bolilor cronice daca nu te hranesti cum trebuie. Iar asta pentru ca mancarea pe care o consumi zi de zi interactioneaza cu substantele cancerigene, facandu-le mai mult sau mai putin periculoase.
Proteinele de origine animala sporesc riscul aparitiei cancerului, pe cand cele de origine vegetala te protejeaza de aceasta boala. Inlocuieste-le cu fasole, quinoa, amaranth, mei, nuci, migdale, broccoli - toate sunt niste surse excelente de proteine.