Cum alegi cea mai buna carne de miel. Se apropie Pastele, iar in magazine, pe langa produsele alimentare traditionale, gasim si carne de miel. Dar stii cum s-o alegi cat mai proaspata? Directorul Institutului de Cercetari Alimentare Gheorghe Mencinicopschi ne spune tot ce trebuie sa stim pentru a gati preparate cat mai sanatoase. In fiecare an, carnea de miel se vinde atat in galantarele magazinelor autorizate sanitar-veterinar, cat si pe trotuarele din piata, de pe marginea drumului sau din obor. Carnea proaspata are o culoare rozalie si trebuie sa fie elastica. Produsul nu trebuie sa miroasa si nici sa prezinte la suprafata mucilagii. Carnea de miel sau de oaie care este veche isi pierde din elasticitate, are o culoare caramizie cadaverica, la atingere este lipicioasa si miroase, scrie Click.
Secretele longevitatii: munca si sexul. Oamenii de stiinta au gasit reteta pentru o viata mai lunga: munceste mult si nu te pensiona devreme, scrie cotidianul "USA Today". Un studiu realizat in urma analizarii a 1.528 de americani, timp de 90 de ani, a demontat o serie de mituri, printre care si ideea ca stresul de la locul de munca iti scurteaza viata. "Toata lumea spune: nu te stresa, nu munci mult, iesi la pensie devreme si relaxeaza-te jucand golf pentru a avea o viata lunga. Cercetarea arata insa altceva", spune profesorul Howard Friedman, unul dintre coordonatorii studiul. Cercetatorii spun ca, daca dupa prima tinerete, persoanele raman active si au o viata sexuala implinita, acestea au mai multe sanse sa traiasca mai mult. Ei au identificat si mai multe mituri, total neadevarate, scrie Adevarul.
Femeile mor mai repede din cauza alcoolului. Vezi aici de ce. Doctorii britanici au sesizat o crestere ingrijoratoare a bolilor de ficat in cazul tinerelor. Femeile care obisnuiesc sa consume alcool nu vor recunoaste niciodata, dar se stie demult ca lichide