Am putea fi tentaţi să credem că există opţiuni nelimitate în ceea ce priveşte combinarea iaurtului natural cu alte ingrediente, dar nu este chiar aşa
Iaurtul este un aliment-minune gustos, sănătos şi versatil, fiind o alegere populară pentru micul dejun. Făcând parte din categoria gustărilor sănătoase, este o alegere foarte bună pentru regim sau dacă, pur şi simplu, doriţi să adoptaţi obiceiuri alimentare mai sănătoase. O modalitate foarte simplă de a conferi iaurtului o şi mai mare valoare nutritivă, dar şi un alt gust şi o altă textură este să-l amestecaţi cu ingrediente precum fructe sau cereale. În cazul în care vă surâde această idee şi deja aţi pus-o în aplicare, este totuşi bine să ştiţi că iaurtul nu se combină bine chiar cu orice. Vă prezentăm deci patru dintre ingredientele care nu fac deloc casă bună cu iaurtul.
Cerealele dulci
Deşi este prin natura lui acrişor, iaurtul are totuşi un gust dulceag distinct, însă această dulceaţă nu seamănă deloc cu cea conferită de zahăr. Prin urmare, dacă veţi avea curiozitatea de a amesteca în iaurt cereale cu cacao sau cereale cu gust de fructe, veţi avea o surpriză neplăcută, întrucât cele două tipuri de gust dulce se bat cap în cap, în loc să se completeze în mod fericit. Cerealele sunt, într-adevăr, o idee bună de ingrediente ce pot fi amestecate cu iaurt, dar recomandarea ar fi să vă limitaţi la cerealele integrale simple, fără arome fructate şi fără cacao.
Fulgii de ciocolată
Dacă sunteţi amator de ciocolată, probabil vă închipuiţi că fulgii de ciocolată „merg“ cu orice, însă trebuie să ştiţi că afirmaţia nu este valabilă şi în cazul iaurtului. La fel cum se întâmplă în cazul cerealelor dulci, gustul de ciocolată şi cel al iaurtului natural nu se potrivesc deloc. În plus, în acest caz nu este vorba doar de o nepotrivire a aromelor, ci şi de o incompatibilitate a