Doar un exemplu: Kilogramul de muşchi de porc se vinde la Buzău cu 21 de lei, în Prahova şi Argeş cu 22 de lei, iar la Braşov cu 27,7 - 28,5 lei
Apropierea sărbătorilor de iarnă îi face pe braşoveni să caute cea mai ieftină carne de porc, tradiţia obligându-I în acest sens. Din păcate, ei trebuie să caute un preţ bun în alt judeţ, deoarece în Braşov se găseşte cea mai scumpă carne de porc din ţară.
Astfel, dacă braşovenii plătesc 18,5 – 19,5 lei pe kilogramul de pulpă de porc, în pieţele din Tulcea, de exemplu, carnea se găseşte cu 15 lei/kilogramul. Ceafa de porc costă la Braşov 24 de lei/kilogram, mai mult decât Argeş sau Vrancea, unde acest sortiment se vinde cu 22 – 23 lei/kilogram.
Kilogramul de muşchi de porc se vinde la Buzău cu 21 de lei, în Prahova şi Argeş cu 22 de lei, iar la Braşov cu 27,7 - 28,5 lei.
Cei care vor să îşi prepare în casă tobă sau caltaboş pot cumpăra organe de porc cu preţuri pornind de la 9 lei. Spre exemplu, în Dâmboviţa rinichii se vând cu 9 lei kilogramul, iar inima cu 12 lei kilogramul. Picioarele de porc pentru piftie costă 4,25 - 5 lei kilogramul la Braşov şi 8 lei kilogramul în Dâmboviţa.
Şi kilogramul de porc în viu costă la Braşov între 10 şi 11 lei, în timp ce în Oradea sau Arad preţul este sub 8 lei, iar în Covasna între 8 şi 9 lei.