Cherhanaua Ancora e restaurantul lui Marius Tuca si al familiei sale si se vrea replica luxoasa, bucuresteana, a adevaratei cherhanale pe care tot Marius Tuca o are, din cate am inteles, pe Litoral, la Jupiter, cred. Restaurantul e mare, deci, chiar pe malul lacului, aproape de alt mare restaurant al celebrului parc, Complexul Herastrau. Deschis in vara lui 2013. Terasa dinspre lac e mare si ea, frumoas amenajata. La etaj au o sala destul de mare, in care cateva zeci de petrecareti se pot aduna, manca si se veseli la un loc, fara sa-i vada cei de jos. Conceptul e foarte unitar, bine realizat, totul cu materiale de buna calitate, luate cu bani multi. Mult lemn, stil mediteranean, culori deschise, albul si cremul dominante.
Cherhanaua Ancora e un restaurant cu peste si cu fructe de mare, evident, pe langa care mai sunt si cateva alte feluri din bucataria greceasca si mediteraneana, in general, ca sa fie pentru cat mai multe gusturi. Pestele il aduc de la Marea noastra, din acelasi loc in care il dus si la adevarata cherhana, de pe Litoral, si de aceea l-am pus ca fiind un restaurant cu bucatarie romaneasca. Si pentru ca ei asa l-au prezentat, in plus, intr-un laudabil acces de patriotism. Asta e bine pentru ei, pentru ca le-am dat nota maxima la mancare. Intr-adevar, de la un restaurant cu bucatarie romaneasca, cu pestele in centrul meniului, e cam tot ce se poate astepta. Si vorbesc aici cam despre toti pestii care pot fi gasiti la noi, dintre care pe unii rar, dar rar de tot ii gasesti in farfuria vreunui restaurant. Poate ca o saramura de crap sau un somn ar fi mai bun in alta parte, pe malul Dunarii sau in alt restaurant, insa luati toti pestii la un loc, pe ansamblu, putem zica ca la Cherhanaua Ancora au facut cam tot ce se poate face. Cred ca exagereaza putin cu prajitul in ulei si cu paneurile, fac exces, insa e un lucru pe care il pot ajusta usor, mai