Nivelul scăut al calităţii vieţii este una dintre temele pe care se trag cele mai multe semnale de alarmă şi nu fără rezultate. Săptămână tecută, în cadrul unei conferinţe de presă, Tefal a prezentat efectele nocive pe care le pot avea asupra sănătăţii anumiţi compuşi utlizaţi la fabricarea tigăilor şi a unora dintre electrocasnice, precum şi modalităţile de evitare a acestora fără a afecta calitatea produsului.
SĂNĂTATE ŞI UN MEDIU MAI CURAT
Majoritatea articolelor de menaj cu suprafaţă non - adezivă au în componenţa lor cadmiu, plumb şi acid perfluorooctanoic (PFOA), substanţe nocive folosite şi pentru cuptoarele cu microunde, anumite textile, covoare rezistente la pătare sau, ambalaje de pizza care un absorb grăsimea. „Pentru a găti sănătos şi pentru a păstra cât mai mult din valoarea biologică a ingredientelor trebuie să folosim instrumente de gătit potrivite şi performante, compatibile cu alimentele. Vasele de bună calitate permit prepararea hranei fără folosirea grăsimilor ¬ de exemplu, cele din Teflon fără PFOA, deoarece acestea încălzesc rapid, repartizând căldura pe toată suprafaţa de gătire", declară prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.
Soluţia la această problemă de numeşte politetrafluoretilenă (PTFE), un polimer care nu reacţionează la temperaturi ridicate şi nici în contact cu mâncarea şi nu prezintă riscuri de intoxicare nici măcar dacă este ingerat. Siguranţa acestui compus este demonstrată şi de utilizarea în producţia de stimulatoare cardiace şi a tuburilor care înlocuiesc arterele.
Firma organizatoare a evenimentului, produce tigăi care un au în compoziţia lor cadmiu, plumb sau PFOA şi care sunt rezistente, non - aderente cu bază ceramico-minerală dură şi exterior din email. Nu lipseşte nici indicatorul de temperatură Thermo-Spot care indică momentul în care este atinsă temperatură necesară pentru a găti.