Prepararea unei cantităţi suplimentare de hrană pe care o putem congela, pentru a fi servită a doua zi, este una din soluţiile propuse de experţii culinari. Principalul inamic al unui regim Prepararea unei cantităţi suplimentare de hrană pe care o putem congela, pentru a fi servită a doua zi, este una din soluţiile propuse de experţii culinari.
Principalul inamic al unui regim alimentar echilibrat este ritmul alert de viaţă, acesta împiedicându-ne să avem o alimentaţie corespunzătoare. De-a lungul zilei, fiecare secundă este atât de bine planificată încât de cele mai multe ori nu ne mai rămâne timp să gătim, oboseala instalându-se numai la gândul pregătirii mâncării. De aceea, nu este de mirare că majoritatea oamenilor au început să ia în considerare opţiunea comandării sau a cumpărării mâncărurilor gata preparate.
Există numeroase metode prin care adepţii mâncărurilor semipreparate îşi pot schimba obiceiurile alimentare, efectele benefice pe care aceste schimbări le au asupra sănătăţii fiind vizibile pe termen lung. Cea mai eficientă cale prin care se poate îmbina programul încărcat cu alimentaţia sănătoasă este revenirea la mesele tradiţionale în care toată familia mănâncă împreună. Alte căi uşoare de transformare a meselor sănătoase într-o prioritate sunt:
Planificaţi dinainte meniul
Rezervaţi-vă în fiecare săptămână câteva minute pentru a vă face o listă de cumpărături şi un meniu. Cumpărând frecvent mâncare proaspătă sunteţi obligat să gătiţi mult mai des. La începutul săptămânii preparaţi alimente care rezistă mai mult.
Îmbunătăţiţi mâncărurile semipreparate
Dacă nu reuşiţi să renunţaţi la mâncărurile semipreparate, învăţaţi cum să le alegeţi pe cele mai sănătoase sau pe cele care sunt cel mai puţin dăunătoare. Încercaţi să le îmbunătăţiţi conţinutul nutriţional. Nu este nimic rău în a mânca din când în când o pizza, î