Cu doar o sută de calorii mai puţin în meniul zilnic nu vei încăpea peste noapte în ţinutele romantice din perioada lunii de miere, dar cu siguranţă vei ieşi în câştig la cântar. Nu e nevoie de cine ştie ce efort ca să "ciupeşti" constant din porţia zilnică. Aproape pe nesimţite şi fără să te înfometezi, vei reuşi să scapi de kilograme bune până la sfârşitul anului.
La dispoziţia persoanelor care vor să scape de kilogramele în plus stau un număr sufocant de diete, reţete, pastile, ceaiuri şi chiar intervenţii chirurgicale, toate promiţând atingerea scopului propus într-un timp record.
Cei care au avut nenorocul sau lipsa de voinţă de a se lupta de ani buni cu excesul ponderal ştiu deja că succesul fiecărei diete se plăteşte mai târziu cu şi mai multe kilograme în plus. Experţii britanici ne asigură însă că există şi soluţii simple, una dintre ele fiind să îţi păcăleşti organismul şi să reduci aproape pe nesimţite numărul caloriilor.
Sfatul nutriţionistului Amanda Ursell este să "tai" o sută de calorii din meniul tău zilnic. Pare - şi chiar este - foarte puţin. Aproape nesemnificativ. Dar într-un an, de exemplu, scăderea în greutate poate fi considerabilă. Şi, lucrul cel mai important, ea s-a făcut treptat, prin paşi mărunţi, fără a aplica organismului şocuri care să-l facă să se răzbune mai târziu. "Calculul e simplu: 100 de calorii mai puţin pe zi înseamnă 36.500 de calorii mai puţin într-un an, ceea ce poate duce la o scădere în greutate de 4,5-5 kilograme. Nu e o scădere spectaculoasă, dar este sigură şi fără «efecte secundare»", este sfatul nutriţionistului britanic. Există numeroase modalităţi de a "tăia" caloriile din meniul zilnic, iar Amanda Ursell propune câteva dintre cele mai la îndemână.
LA MICUL-DEJUN:
Musli şi fructe în loc de cereale şi pâine prăjită
În loc de 50 de grame de cereale crocante, aco