CE BEM, CE MĂNCĂM
Combinaţia de zaharuri rafinate şi grăsimi din produsul zaharos analizat este foarte nocivă pentru organism. De aceea, multe categorii de consumatori ar trebui să evite produsul.
CE BEM, CE MĂNCĂM
Combinaţia de zaharuri rafinate şi grăsimi din produsul zaharos analizat este foarte nocivă pentru organism. De aceea, multe categorii de consumatori ar trebui să evite produsul.
Milka Luflee este o ciocolată albă aerată ce are in compoziţie, conform etichetei, următoarele ingrediente: "zahăr, unt de cacao, lapte praf degresat, zer praf, lactoză, grăsime din lapte, emulgatori (lecitină din soia E 322), poliglicerol (E 475, poliricinoleat E 476), aromă (vanilină). Poate conţine urme de grău, alune, arahide, fistic, migdale şi alte varietăţi similare". Iată informaţiile nutriţionale pentru 100 de grame de produs: valoarea energetică: 2.250 kj/535 kcal, proteine: 4,5 g, glucide: 63,0 g, din care zaharuri 63,0 g, lipide 29,5 g, din care saturate 17,5 g, fibre 0,0 g, sodiu 0,17 g.
ANALIZĂ: Milka Luflee este un produs zaharos, nu o ciocolată autentică. Aceasta are ca ingredient de bază cacaoa. Profilul nutriţional al produsului analizat este profund dezechilibrat, cu un mare exces de glucide, cu index glicemic foarte ridicat, periculos pentru pancreasul endocrin. De asemenea, produsul are un conţinut ridicat şi de grăsimi atăt vegetale, dar şi de origine animală. Densitatea energetică este extrem de ridicată: 535 kcal/100 g. Din punct de vedere nutriţional, asocierea zaharurilor rafinate cu grăsimile reprezintă o combinaţie extrem de nocivă, explică profesorul Gheorghe Mencinicopschi.
CONCLUZII: Produsul nu este indicat supraponderalilor, obezilor, suferinzilor de boli cardiovasculare, maladii hepatice, celor cu sindrom metabolic. Produsul poate fi consumat de diabetici numai cu recomandar