O dietă bogată în castraveţi, hrean, leurdă şi ceai verde ne ajută să savurăm delicatesele specifice acestor sărbători Fiecare dintre noi se pregăteşte intens de apropierea
O dietă bogată în castraveţi, hrean, leurdă şi ceai verde ne ajută să savurăm delicatesele specifice acestor sărbători
Fiecare dintre noi se pregăteşte intens de apropierea sărbătorilor pascale. Pentru a degusta însă toate preparatele tradiţionale, trebuie să ne pregătim organismul, astfel încât să nu sufere în urma trecerii de la restricţiile postului la mesele îmbelşugate. Din acest motiv, detoxifierea organismului în preajma sărbătorilor, cu ajutorul ceaiurilor, al legumelor şi al fructelor, este foarte importantă pentru sănătatea noastră.
Dieta de purificare este foarte utilă în această perioadă, ea ajutându‑ne să savurăm delicatesele preferate. Astfel, fitoterapeutul Eugen Giurgiu ne recomandă să facem exces de crudităţi, prin apelarea la legumele şi fructele disponibile pe piaţă.
"A sosit momentul să îndepărtăm efectul mâncărurilor cu multe calorii, bogate în grăsimi. În acest sens, castravetele, un foarte bun detoxifiant, trebuie introdus în dieta acestor zile.
Castravetele este, în primul rând, un depurativ cu acţiune generală, care tonifică sistemul hepatic şi fluidizează sângele. În plus, această legumă activează şi funcţiile renale şi favorizează eliminarea ureei şi a acidului uric. Castraveţii trebuie consumaţi cruzi, dar sunt la fel de buni şi gătiţi.
Unele reţete indicate în dieta de detoxifiere constau în amestecul castraveţilor cu brânză de vaci sau cu tofu. Acestea sunt perfecte pentru persoanele care postesc, ele fiind delicioase, dar şi uşor digerabile, în cazul în care nu sunteţi alergici la castraveţi, legume considerate de unii specialişti ca sedative uşoare, care favorizează somnul.
Hreanul, un tonic digestiv
Hreanul est