•In cazul in care se va mai calca strimb o singura data, aceasta va fi inchisa •Directia pentru Sanatate Publica a intocmit un plan de supraveghere saptaminala a unitatii •Cofetaria a renuntat la produsele SC Lactis SA
Chiar daca de ieri au obtinut autorizatia sanitara, patronii Cofetariei Opera au redeschis-o pe baza unui aviz obtinut vineri de la Directia de Sanatate Publica. "Acestia, insa, nu mai au voie sa comercializeze pizza, iar inghetata si profiterolul nu se mai fac la subsolul cofetariei, ci in alt spatiu", ne-a declarat doctorul Cornelia Teodorescu, seful Compartimentului de Igiena a Alimentatiei, din cadrul Directiei pentru Sanatate Publica. In urma amenzilor primite - 1 milion de lei unitatii si 250.000 lei fiecarui angajat si 1,4 milioane de lei pentru redeschidere - cei care conduc cofetaria au renuntat la produsele SC Lactis SA Iasi, apelind la alti furnizori si si-au schimbat vasele folosite inainte d4e inchiderea cofetariei. "Ultima data prococulturile au iesit negative, insa Directia pentru Sanatate Publica a intocmit un plan de supraveghere saptaminala a cofetariei, timp de cel putin 6 luni de la deschidere. In cazul in care se va mai gresi o singura data, cofetaria va inchisa definitiv", a mai specificat dr. Teodorescu.
Reamintim ca in perioada 3-6 iunie a.c., au fost internate la Spitalul de Boli Infectioase, prezentind toxiinfectie alimentara cu Salmonella D, peste 80 de persoane, care consumasera profiterol la Cofetaria Opera. In urma controlului facut de medicii de la Directia pentru Sanatate Publica, s-a constatat, cu stupoare, ca intr-unul din frigidere, s-au gasit adapostite, intr-o cutie, materiile fecale a mai multor angajati, pastrate pentru niste analize. Analizele facute au scos la iveala faptul ca patru dintre angajati erau infestati cu Salmonella D, acelasi agent patogen care fusese descoperit in profiterol