Silviu Zetea a reuşit să transforme ţuica în marcă de lux. Ţuica Zetea este apreciată atât prin calităţile sale deosebite, cât şi prin modul de prezentare, fiind cunoscută în lumea întreagă. Silviu Zetea a dezvoltat o afacere de familie cu o tradiţie îndelungată.
PROFIL
Născut: 6 martie 1961, Seini
Studii: Facultatea de Mine, Facultatea de Marketing
Familie: Căsătorit, are doi copii
Silviu Zetea a reuşit să transforme ţuica în marcă de lux. Ţuica Zetea este apreciată atât prin calităţile sale deosebite, cât şi prin modul de prezentare, fiind cunoscută în lumea întreagă. Silviu Zetea a dezvoltat o afacere de familie cu o tradiţie îndelungată. Povestea Ţuicii de Zetea începe în urmă cu mai bine de un secol. Oamenii mai în vârstă îşi amintesc de „Zetea bătrânu’”, care pe la 1900, pe vremea când Transilvania se mai afla în Imperiul Austro-Ungar, producea ţuică pentru întreaga comunitate. „Bunicul meu avea nişte instalaţii destul de rudimentare, dar băutura pe care o producea era apreciată de toată lumea, mai ales pe la nunţi şi pe la botezuri”, spune Silviu Zetea, cel care a moştenit tradiţia familiei.
Silviu a preluat afacerea de la tatăl său, Dumitru Zetea, care a putut să îşi păstreze pălincia, chiar dacă era nevoit să plătească, uneori, o taxă de protecţie „în lichide”, mai-marilor comunişti ai judeţului. Silviu Zetea a primit de la tatăl său două cazane vechi de ţuică, o reputaţie de invidiat şi, lucrul cel mai preţios, secretul care face din ţuica preparată în Medieşu Aurit un lichid atât de apreciat. Acum, cele două cazane au devenit piese de muzeu, iar ţuica de Zetea a devenit un produs pe care şi-l permit doar cei dispuşi să plătească sume serioase.” Anul acesta am împlinit 20 de ani de activitate în domeniu fabricării băuturilor alcoolice produse din fructe. În 1991 mi-am înregistrat emblema proprie, marca Zet