In urma sesiunilor de informare desfasurate de Oficiul Judetean de Consultanta Agricola (OJCA) Iasi in comunele iesene, in momentul de fata in zona sunt 100 de produse traditionale inregistrate. De asemenea, la nivelul judetului Iasi sunt inregistrati peste 50 de producatori care isi multiplica veniturile financiare prin comercializarea alimentelor gatite acasa. Bineinteles ca startul afacerilor cu produse traditionale a fost dat si de infiintarea celor doua piete din Tatarasi si Pacurari in care se comercializeaza produse taranesti.
Majoritatea producatorilor din zona si-au indreptat atentia spre producerea si comercializarea de produse apicole, produse de panificatie, lactate, fructe si legume, gemuri, dulceturi si salate pentru iarna. Cei mai interesati de aceste activitati par a fi locuitori din comunele Costuleni, Raducaneni, Miroslava, Sarca. Acesti producatori au participat deja la cele doua expozitii de produse traditionale, organizate de OJCA Iasi in parteneriat cu Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Iasi. Iesenii au participat cu alimente precum produse lactate, produse de panificatie, sarmale, zarzavat, zacusca, gemuri, dulceturi, miere de albine, muraturi, fructe sau legume de sezon, bauturi racoritoare din extracte de plante, uleiuri si grasimi. De asemenea, aceste produse trebuie sa indeplineasca o serie de conditii pentru a fi atestate, expuse si apoi vandute. Acestea trebuie sa fie originare din regiunea Iasilor, metoda de productie utilizata trebuie sa fie traditionala si produsele trebuie sa fie preparate in aceasta zona.
In urma sesiunilor de informare desfasurate de Oficiul Judetean de Consultanta Agricola (OJCA) Iasi in comunele iesene, in momentul de fata in zona sunt 100 de produse traditionale inregistrate. De asemenea, la nivelul judetului Iasi sunt inregistrati peste 50 de prod