Murfatlar a lansat în 2009 Cabernet Sauvignon Special, iar Podgoriile Tohani, două noi soiuri de vin, Budureasca şi Origini. Coloşii vitivinicoli de pe piaţa românească şi-au îmbogăţit portofoliul cu noi produse. Podgoriile Tohani au din toamna acestui an două game noi de vinuri, fabricate de Roterfield Properties: Budureasca, după numele sitului arheologic de lângă Gura Vadului, şi Origini.
În schimb, ultima noutate a celor de la Murfatlar este Cabernet Sauvignon Special, în colecţia care poartă numele „Fatum“ („destin“ în limba latină) – un vin roşu sec din gama superpremium.
Asalt pe piaţa vinurilor roşii
Muscat, Sauvignon Blanc, Riesling, Traminer, Pinot Gris sau Fetească sunt sortimentele de vin alb pe care le produce crama de la Jidvei. „Cel mai apreciat de consumatori este însă Dry Muscat. Probabil, este cel mai bine vândut vin din România”, spune Ioan Buia, directorul complexului de vinificaţie.
De puţin timp, de pe poarta fabricii ies şi vinuri roşii şi roze. În acest sens, compania Jidvei a achiziţionat din Franţa mai multe soiuri de struguri, precum Merlot sau Pinot Noir.
„Nu facem faţă cererii“
Şi pentru Cramele Recaş, ultimii ani au fost extrem de prolifici, mai ales în ceea ce priveşte recunoaşterea în cele mai importante competiţii internaţionale, unde au obţinut o serie de medalii de aur şi argint.
Cele mai premiate mărci sunt Cuvee Uberland, Sole Chardonay şi Syrah Rooster. Printre cele mai apreciate branduri se numără şi Castle Rock şi Schwaben Wein.
„Anul acesta, 35 la sută din producţie merge la export, iar 65 la sută, în ţară. Nici pe piaţa internă nu am scăzut, iar pe piaţa externă nu putem face faţă cererii”, se laudă Gheorghe Iova, director la Cramele Recaş.
Murfatlar se mândreşte cu „Lacrima“
„Lacri