Bănăţenii au de ales în acest week-end: ori se pun pe făcut zacuscă şi compoate, ori dau o fugă până în Serbia, nu departe de graniţă, să se înfrupte cu plăcinte cu dovleac şi să se întreacă în mâncat seminţe, la un festival special dedicat acestei legume. Sursa: ADI PICLISAN
Gospodinele din Timiş care nu au apucat încă să îşi umple cămerile cu provizii de iarnă, sunt convocate la Jimbolia. În oraşul de la graniţa cu Serbia va avea loc, în zilele de sâmbătă şi duminică, „Târgul internaţional de toamnă”. Vor expune produse agro-alimentare producători din judeţele Timiş şi Arad, precum şi din ţările vecine Ungaria şi Serbia. Evenimentul este organizat de Asociaţia Agricultorilor şi Întreprinzătorilor Maghiari din Banat, în colaborare cu Primăria Jimbolia şi Asociaţia „Csekonics” şi va avea loc la Centrul de expoziţie din Jimbolia, situat la ieşirea din oraş către graniţă.
Potrivit preşedintelui Asociaţiei, Csosz Ioan., vizitatorii vor găsi la târg produse agro-alimentare şi viticole, legume, fructe şi flori, produse de patiserie precum şi alte produse tradiţionale. „Este un târg internaţional. Sunt invitaţi atât producători agricoli din România, din Timiş şi Arad, cât şi din Ungaria şi Serbia, mai ales din localităţile de graniţă”, a anunţat Csosz. Vor fi aproximativ 50 de standuri.
Foto: Adi Pîclişan
Concurs de bogracs
Participanţii la „Târgul internaţional de toamnă” de la Jimbolia vor putea asista şi la un inedit concurs de gătit, la care a fost invitat şi primarul oraşului, Kaba Gabor, cel care a câştigat, recent, premiul cel mare la „Festivalul papricaşului şi al vinului” de la Buziaş. Bucătarii vor găti „bogracs”, o mâncare tradiţională maghiară, asemănătoare gulaşului, preparată la ceaun.
Organizatorii vor lansa în cadrul târgului mai multe produse tradiţionale care vor fi reunite, în viitor, sub acelaşi brand regional,