Tot mai mulţi craioveni îşi încarcă frigiderele cu pepeni verzi, luaţi cu tichete. Comercianţii spun că au acceptat acest compromis, ca să nu rămână cu marfa pe stoc.
Târgoveţii din toate pieţele din Bănie au scris cu litere mari pe tăbliţa care indică tariful produselor: „Primim bonuri de masă”. Maria Dunoiu (60 de ani), din Mârşani, care şi-a întins taraba în Piaţa Gării, susţine că este cea care a luat iniţiativa. „Dacă stăteam cu mâinile-n sân, fără niciun folos, mi se uscau lubeniţele din cauza soarelui. Bat zeci de kilometri pe zi, ca să fac negoţ, şi nu mă lasă inima să văd că nu-mi scot banii. Pentru ce am trudit tot anul?”, se întreabă bătrâna.
„Eu de ce să fiu mai prejos?”
Zilele trecute femeia a rupt o hârtie din agendă, hotărâtă să arate trecătorilor propria ofertă. „Am văzut că-n toată ţara se practică acest lucru. Eu de ce să fiu mai prejos?”, mai zice olteanca. Marius Ionică (25 de ani), unul dintre clienţi, mărturiseşte că şi-a cheltuit toţi banii şi, până la următorul salariu, este nevoit să se folosească de tichete. „Eu şi nevasta am adunat 40 de hârtii, din care ne umplem frigiderul cu de-ale gurii. Mai avem resurse, 30 de lei în casă, dar îi ţinem sub pernă, pentru cazul în care ne-o veni rău vreunuia şi trebuie să ajungem pe la spital sau să luăm pastile de la farmacie, că nu ştii când te ia boala. Pentru mâncare, ne salvează bonurile”, este de părere bărbatul, care lucrează ca muncitor în construcţii.
Aflaţi la ce oferte mai recurg negustorii, ca să-şi epuizeze produsele cât pot de repede.