@Wall-Street Lunch este cel mai nou feature editorial Wall-Street.ro: interviuri acordate jurnalistilor nostri de catre cei mai puternici oameni din businessul romanesc intr-un cadru informal si relaxat.
Vegetariana de mai bine de un an de zile, Cristina Savuica a ales un restaurant din Dorobanti unde se gateste foarte bine – Up Town. A ajuns exact la ora stabilita la intalnire, intr-o tinuta casual si purtand ochelari.
Ne-am asezat la masa, unde si-a comandat o limonada cu apa plata si miere. Si-a scos cele doua smartphone-uri pe masa, recunoscand ca sunt doua elemente de care nu se poate lipsi.
Spune despre restaurant ca este in topul preferintelor sale, apreciind atat mancarea si serviciile, cat si locatia.
“Eu sunt vegetariana de peste un an si mananc mai mult mancare cruda. Am avut o problema de sanatate cu pustiul meu, pe care nu am reusit sa o rezolv niciun fel de medicament, iar in trei luni s-a vindecat dupa ce a urmat un regim recomandat de un coleg din Croatia. Acum toti din casa suntem vegetarieni”, povesteste Savuica.
Spune ca se simte foarte bine cu acest regim si ca o ajuta sa reduca orele de somn cu cel putin 20%.
Cand nu era vegetariana ii placeau foarte mult salata de beof, sarmalele si friptura de vita. Acum ii plac preparatele cu legume si mananca foarte multe salate.
Comanda o portie de ciorba de rosii si paste si incepem discutia despre studiile efectuate in Cehia.
“Parintii mei lucrau acolo la ambasada inainte de Revolutie si am prins inclusiv perioada de anilor 1989-1990. In anii 90 a fost o moda - toti copiii de personal diplomatic au avut sansa sa studieze in strainatate. Asa a fost sa fie, m-am mutat in Cehia, unde am studiat limba ceha un an de zile. A fost greu la inceput din punctul acesta de vedere, pentru ca profesoara desi vorbea engleza fluent, nu vorbea decat ceha. Asa ca ne-am tr