* Preturi mari la carne si la produsele din carne? Scumpirea laptelui, a casului, cascavalului sau gorgonzolei? Noua nu ne pasa: punem altceva pe masa! De azi incolo vom da lovituri sub centura crizei, cumparind doar produse romanesti. Asta, desigur, daca nu se vor gasi niste companii multinationale care sa ne umple supermarketurile de urzici italiene, stevie din Olanda, loboda americana sau hatmatuchi de fite, din Patagonia... * Altfel spus, astazi a inceput Postul Mare; fiindca, la noi, economia de piata sta cam cu fundul in sus, preturile au ramas mari, in ciuda tendintei mondiale. Dar romanul se descurca: lasat singur in miezul Saharei, el s-ar bucura intii ca e cald, deci nu mai plateste gazul, apoi ca poate face si el plaja in liniste, avind atit amar de nisip in jur, dupa care ar scoate briceagul universal facut de un vecin (mester priceput la ciubucuri cu materiale furate din sectie) si si-ar amenaja in zece minute o masa plina cu bucate (si o frapiera cu bere rece). Deocamdata, oferta de post e cam limitata: barabule, varza, fasole, radacini etc. Zilele trecute, patrunjelul si mararul erau aproape un leu legaturica, in supermarket! Super-scump! Dumneavoastra faceti fata postului? Va descurcati? Testati-va! 1) La ce foloseste Postul Mare? a) Ne purifica trupul dupa iarna in care am mincat doar cirnati, chisca, sarmale, singerete etc. si ne face sa consumam legume, pline de vitamine atit de indicate la inceput de primavara. b) Ne ajuta acum, in vreme de criza, fiindca nu mai dam bani pe toate mezelurile din import, asadar putem cumpara mai multe produse fabricate in Romania: fraguta, capsunica, rachiu cu margelute. c) N-aveti incredere in nici un post, fiindca toate apatin unor moguli de presa. 2) Meniuri de post: ce preferati? a) Legume, zarzavaturi, soia, lapte de soia, brinza din lapte de soia, cas de soia, urda de soia, gorgonzola de soia. b) Tot ce nu are