Mii de porţii de mâncare vor fi gătite la o nouă ediţie a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber”. Este vorba despre un eveniment tip competiţie şi este organizat la nivel internaţional.
La acest eveniment participă competitori din România şi din străinătate. Ediţia a VI-a este constituită din trei etape: Iaşi, Arad şi Cluj-Napoca.
La Arad, evenimentul se va desfăţura în zilele de 1-2 iunie, pe Ştrandul Neptun. Se vor găti mii de porţii de mâncare care apoi vor fi servite celor prezenţi.
Organizatorii spun că este vorba despre 4 -5 mii de porţii (încele două zile). Evenimentul a fost anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, la care au participat Ana Maria Dragoş, directorul Centrului Cultural Judeţean Arad, Gheorghe Falcă, primarul Aradului, Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad şi Radu Zărnescu, organizatorul campionatului. Acesta a mai spus că vor fi aduse cuptoare special.
„Avem pentru acest eveniment o locaţie nouă. Este vorba despre Ştrandul Neptun. Pentru că în preajma evenimentului se sărbătoreşte Ziua Italiei şi pentru că în Arad avem foarte mulţi italieni am inclus în meniul gătit şi specialităţii din ţara respectivă. Dorim ca acest Campionat să se desfăşoare an de an şi să fie trecut în harta evenimentelor pe următorii 10 -12 ani”, spune primarul Gheorghe Falcă.
Etapa de la Arad a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber va îngloba specificul tuturor celorlalte etape, fiind cel mai complex eveniment gastronomic din România şi Sud-Estul Europei.
„Se vor regăsi elemente de festival gastronomic, în acest sens am propus competiţia pentru amatori Masters of Flames, care se va desfaşura pe parcursul a două zile (sâmbătă şi duminică) context în care toţi amatorii prezenţi vor avea ocazia de a se prezenta la categoria ceaun, categoriile de concurs individuale vor scoate în evidenţă abilităţ