Andreea e cea mai detestată concurentă, Sissoko are cei mai mulţi fani.
Marţi seară, "MasterChef" a pus la grea încercare nervii concurenţilor. Împărţiţi în două echipe, roşie şi albastră, şi puşi să pregătească meniuri tradiţionale pentru 400 de persoane, cei 17 concurenţi şi-au folosit atuurile pentru a ieşi învingători.
În urma votării, echipa roşie a fost desemnată câştigătoare, strângând 130 de puncte, cei care au mâncat la cantina concurenţilor din această echipă spunând că mâncarea lor a fost cea mai bună. Echipa albastră a obţinut doar 121 de puncte. Andreea a încercat să câştige atât furând de la colegii ei alimentele, cât şi încercând "să-i mituiască" pe clienţii cantinei săracilor, ceea ce i-a adus oprobriul telespectatorilor.
Sissoko a procedat ca un lider
Echipa albastră, condusă de Sissoko, a intrat la proba sub presiune, unde s-a întâlnit cu un maestru bucătar de talie internaţională, Chef Henrik Sebok. Ei au gătit o mâncare pe bază de carne de căprioară şi homar. La final, Izaura, Mimi şi Andreea au prezentat cele mai arătoase farfurii, iar Sissoko, Dorin, Alexandru, Aurelia şi Mehrzad, cele mai dezamăgitoare. Chef Henrik Sebok a hotărât ca Aurelia şi Dorin să fie eliminaţi. Unul dintre cei mai îndrăgiţi concurenţi, Sidia Sissoko, era cât pe ce să părăsească marţi seară competiţia, ceea ce ar fi fost o dezamăgire pentru fani. Sissoko, liderul echipei albastre, s-a simţit tot timpul responsabil pentru intrarea echipei la proba sub preisune. El a spus că îşi asumă toată vina şi că cel care ar trebui să plece acasă este chiar el. Decizia juriului a fost însă alta, deoarece bărbatul de 44 de ani stăpâneşte foarte bine tehnica gătitului. De profesie inginer, Sissoko se ocupă de doi ani de creşterea şi educaţia copiilor, pentru care găteşte aproape zilnic. Surse de inspiraţie: mâncărurile bunicii, internetul, căr