Gogoşile şi covrigii sunt o afacere care aduc un profit de 4.000-5.000 de euro/lună fiecare. Aceasta, cu două condiţii: să porneşti la drum cu cel puţin 5.000 de euro pentru o covrigărie şi Gogoşile şi covrigii sunt o afacere care aduc un profit de 4.000-5.000 de euro/lună fiecare. Aceasta, cu două condiţii: să porneşti la drum cu cel puţin 5.000 de euro pentru o covrigărie şi să alegi locul cu cel mai mare dever.
Cuptorul trebuie să fie din cărămidă Mâncaţi pe drum sau înşiraţi pe sfoară pentru colegii de la birou, covrigii calzi pot deveni o afacere pentru un întreprinzător. Investiţia te costă 5.000 de euro, dar îţi va aduce un profit de 4.000-5.000 de euro/lună, îndeosebi în perioadele geroase. "Este o afacere bănoasă, deoarece scoate plusvaloarea din pâine", declară Nicolae Samis, directorul Delta Pan Tulcea. Acesta pune accent pe importanţa locului, şi nu pe buzunarul clientului: "Profitul este dat de numărul mare de clienţi pe unitatea de timp", susţine directorul Delta Pan. Poţi începe afacerea cu o unitate în care covrigii sunt făcuţi manual, dar dacă cererea este mare, şi ai deja bonitate, poţi lua un credit bancar pentru achiziţionarea unei maşini de fabricat covrigi. Dacă aceştia sunt gustoşi, succesul este garantat. Dar pentru a fi gustoşi, covrigii trebuie copţi în cuptor de cărămidă, susţin specialiştii. Problema covrigarilor o reprezintă meşterii, deoarece covrigii se produc după o tehnică specială. Renumiţi sunt covrigii de Buzău şi Braşov.
Frigul şi vremea rea dospesc profiturile din gogoşi La fel de bănoasă este şi afacerea cu gogoşi. Sunt ieftine şi te îmbie prin miros, iar vânzarea este mare în perioadele geroase. Gogoşeriile sunt amplasate şi ele, strategic, în staţii supraaglomerate. "şi această afacere este bănoasă. Un meşter bun valorifică la maximum kilogramul de făină. Mai ales că mulţi folosesc reţete tradiţionale cu