Riscul de a rămâne fără persoane competente şi scăderea eficienţei pândesc orice companie. Momentele în care astfel de riscuri sunt cel mai clar evidenţiate sunt cele în care au loc promovări sau demisii. Un plan de succesiune bine pus la punct este soluţia pe care reprezentanţilor în resurse umane o recomandă ca fiind cea mai eficientă în astfel de situaţii de criză. Cristian Sirboiu era student în ’96. Era implicat până peste cap în proiectele unei asociaţii stu
Riscul de a rămâne fără persoane competente şi scăderea eficienţei pândesc orice companie. Momentele în care astfel de riscuri sunt cel mai clar evidenţiate sunt cele în care au loc promovări sau demisii. Un plan de succesiune bine pus la punct este soluţia pe care reprezentanţilor în resurse umane o recomandă ca fiind cea mai eficientă în astfel de situaţii de criză.
Cristian Sirboiu era student în ’96. Era implicat până peste cap în proiectele unei asociaţii studenţeşti din Braşov. „A venit la mine pentru o sponsorizare pentru asociaţie. Am stat cu el de vorbă, am aflat care sunt planurile lui şi i-am propus să vină la un internship în Kraft Foods”, îşi aminteşte Dorin Grigorescu, Directorul de Resurse Umane al Kraft Foods România, despre tânărul Cristian Sirboiu.
După un an de internship în companiei, Sirboiu a fost angajat în cadrul departamentului de resurse umane. Până la postul de Manager de proiect la Zurich în cadrul Kraft Foods mai erau câţiva paşi. Conform planului de succesiune al companiei... „A trecut prin mai multe subdepartamente, a făcut training şi dezvoltare”, spune Dorin Grigorescu, care afirmă, de asemenea, că a fost simplu de înţeles că putea fi un succesor viabil.
Succesorul succesorului
Situaţiile s-au schimbat în timp, Dorin Grigorescu devenind succesorul succesorului său. „Mie mi s-a oferit postul de Director Resurse Umane Productie în zona Asi