Whiskey-ul servit simplu sau în cocktail, friptura de vită în sânge şi dulciurile cu fructe uscate gătite de chef Cătălin Scărlătescu au fost deliciile unei petreceri de promovare a gastronomiei şi băuturilor spirtoase americane organizată joi seară, la reşedinţa ambasadorului Mark Gitenstein, scrie Mediafax.
La evenimentul găzduit de ambasador şi soţia sa, Libby, au participat reprezentanţi ai firmelor americane importatoare care şi-au găsit deja loc pe piaţa din ţara noastră, oameni de afaceri români parteneri ai acestora, precum George Copos, reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii, precum şi jurnalişti.
Demonstraţia de introducere în universul whiskey-ului american (bourbon) şi a cocktailurilor sofisticate a fost oferită de barmanul Costin Gache, iar maeştrii bucătari Henrik Sebok şi Cătălin Scărlătescu - unul dintre juraţii emisiunii "MasterChef" de la Pro TV - au preparat carnea de vită şi prăjiturile americane.
"Bine aţi venit în Statele Unite ale Americii, pentru că acum vă aflaţi pe teritoriu american. Şi ce mod mai bun de a vă simţi ca la noi în ţară poate fi decât prin intermediul fripturii de vită americane, fructelor şi nucilor noastre sau al whiskey-ului?", a spus ambasadorul Gitenstein, în discursul său de bun-venit la petrecere.
El a spus că apreciază foarte mult fructele şi legumele din România, însă fructele uscate şi nucile americane sunt renumite în toată lumea prin savoarea lor, carnea de vită americană este celebră pentru frăgezimea ei extraordinară, iar bourbon-ul este cea "mai bună băutură spirtoasă produsă pe glob".
"Mă bucur că în această seară pot savura şi eu pe deplin bourbon-ul meu preferat, iar acum şi soţia mea, Libby, este cu totul de acord", a mai spus ambasadorul Gitenstein, care a acordat certificate de apreciere reprezentanţilor companiilor americane.
Barmanul român Costin Gache a făcut o demo