Perele sunt fructele ideale pentru persoanele care doresc să ţină cură de slăbire, dar sunt sensibile la dulciuri.
În stare crudă sau gătite, perele pot constitui un desert delicios, dar şi sănătos. Aceste fructe sunt dulci şi bogate în fibre şi antioxidanţi, de aceea includerea lor în dieta poate scădea nivelul de colesterol şi poate preveni diabetul.
1. Perele pot preveni diabetul
Perele roşii conţin antociani, antioxidanţi care ajută la reducerea rezistenţei organismului la insulină. Studiile realizate de cercetătorii de la Universitatea Harvard au descoperit că persoanele care consumă cantităţi mari de alimente bogate în antociani au un risc mai mic de a dezvolta diabet de tip 2, relatează revista Canadian Living.
2. Perele pot scădea colesterolul
Perele conţin fibre solubile care ajută la scăderea nivelului de colesterol şi fibre insolubile care contribuie la echilibrarea organismului. O pară conţine şase grame de fibre, adică 20 la sută din doza zilnică necesară unui adult.
3. Perele pot ajuta la slăbire
Perele au un indice glicemic mic, iar zahărul pe care îl conţin se absoarbe treptat în sânge. Astfel, „aceste fructe satisfac eficient nevoia de dulciuri şi previn apariţia poftelor alimentare şi a senzaţiei de foame", explică nutriţionistul Mihaela Bilic în cartea Sănătatea are gust.
Perele sunt fructele ideale pentru persoanele care doresc să ţină cură de slăbire, dar sunt sensibile la dulciuri.
În stare crudă sau gătite, perele pot constitui un desert delicios, dar şi sănătos. Aceste fructe sunt dulci şi bogate în fibre şi antioxidanţi, de aceea includerea lor în dieta poate scădea nivelul de colesterol şi poate preveni diabetul.
1. Perele pot preveni diabetul
Perele roşii conţin antociani, antioxidanţi care ajută la reducerea rezistenţei organismului la insulină. Studiile realizate de cercetătorii