Spune-mi ce mănânci Rucola, un tip de salată din bucătăria italiană, combate anemia şi distruge bacteriile care produc infecţii renale şi intestinale. În compoziţia rucolei se remarcă Spune-mi ce mănânci
Rucola, un tip de salată din bucătăria italiană, combate anemia şi distruge bacteriile care produc infecţii renale şi intestinale. În compoziţia rucolei se remarcă mai ales doze însemnate de vitamina C şi de fier.
Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, o recomandă sub formă de salată, cu ulei de măsline extravirgin, pentru menţinerea sănătăţii vaselor de sânge.
Mai mult, studiile recente precizează că rucola reglează nivelul colesterolului, previne producerea accidentelor vasculare şi stimulează imunitatea.
Reţeta săptămânii
Spaghete cu rucola
Timp de preparare : 30 de minute
Calorii : 70/ porţia
Ingrediente : 250 g spaghete, 2 linguri ulei de măsline, o ceapă, 2 căţei de usturoi, 200 g frunze de rucola, 1 kg roşii, o lingură busuioc proaspăt
Preparare . Spaghetele se fierb în apă cu sare. Frunzele de rucola şi roşiile se opăresc; după aceea, roşiile se curăţă de coajă.
După ce se înăbuşă usturoiul şi ceapa în apă cu puţin ulei de măsline, se adaugă busuiocul, sucul de roşii şi rucola. Se fierbe acest sos timp de 20 de minute.