Biserica "Sf. Gheorghe Vechi", din Craiova şi-a deschis, de două luni, propria firmă de catering. Investiţia s-a ridicat la 45.000 de euro, bani care provin, potrivit reprezentanţilor Mitropoliei, din donaţii şi fonduri europene.
Firma de catering "Sfântul Gheorghe Vechi" funcţionează de două luni, iar preoţii spun că deja le sunt căutate serviciile. „Puţini au aflat de noi, însă avem şi câte 40 de solicitări pe zi, dat fiind că se pot face comenzi de luni până sâmbătă, între orele 8.00 - 15.00“, a spus părintele Bogdan Ilin, care a informat că preţurile nu sunt piperate şi că porţiile sunt cât pentru un muncitor.
Mâncarea este pregătită şi distribuită de lângă biserică.
Printre clienţii care au început încă din primele zile să dea comenzi sunt angajaţii Mitropoliei Oltenia şi Catedralei Mitropolitană "Sf. Dumitru" din Craiova, care au ales în repetate rânduri meniul zilei, la 10 lei, fiind cel mai ieftin preţ din oraş.
Bucătăresele spun că pregătesc mâncare proaspătă, în condiţii igienice.
Primul fel din meniul zilei diferă în funcţie de zi, însă cel mai des sunt preparate ciorbe şi supe, felul doi constând de regulă din mâncare de cartofi cu pulpe, ostropel de pui, ardei cu orez şi pipote, ardei umplut, tochitură haiducească. Pe lângă aceste bucate, firma asigură şi meniuri pentru vegetarieni sau de post, la preţ de 7,5 lei. De asemenea, o gamă variată de salate, la preţ de 8,5 lei. Totodată, clientul poate comanda pizza şi paste, la 11 lei. Părintele spune că aparatura de la bucătărie este ultramodernă şi a costat 40.000 de euro, bani accesaţi prin fonduri europene. Încă 5.000 de euro, din donaţii, au fost investiţi în amenajarea spaţiului.
Aici se pot organiza nunţi şi botezuri, la 110 lei chiria plus mâncarea.
Botez cu vin bisericesc
Firma Sfântul Gheorghe